Alle zwaarlijvigen hebben zwaar beroep

Net nu de discussie over de zware beroepen in alle hevigheid losgebarsten is gooit Oostendenaar Willy Braekman (foto) nog wat olie op het vuur, waardoor het dossier nog complexer dreigt te worden dan het al was.

Willy Braekman: ‘Met mijn vereniging voor zwaarlijvige mensen Dik In Orde VZW heb ik de minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) gevraagd om ons ook op te nemen in de lijst van zware beroepen.’

Men “ons” bedoelt Braekman alle zwaarlijvige mensen in eender welke sector.

Willy Braekman: ‘Iemand die 40 kilo overgewicht heeft moet die extra 40 kilo wel de ganse dag meesleuren en dat is zeer belastend voor de benen en de rug. Het is dan ook niet meer dan normaal dat zo iemand vroeger op pensioen kan gaan.’

Minister Daniel Bacguelaine liet al weten dat hij de vraag zal bekijken maar tevens waarschuwde hij dat de kans klein is dat zwaarlijvige mensen automatisch op de lijst van zware beroepen komen te staan: ‘Ik ben de minister van Pensioenen en niet van Pensen!’

Willy Braekman is vastberaden en wil tot het uiterste gaan om zijn doel te bereiken: ‘Desnoods ga ik in hongerstaking! Al hoop ik dat het dan niet te lang duurt want anders zou het wel eens kunnen gebeuren dat ik mijn doel bereik en zelf niet meer in aanmerking kom.’

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie