Belangenvereniging eist kabouterplekjes

Enkele jaren geleden richtte de 78-jarige Andrea Gils (foto) een belangenvereniging op die de rechten van kabouters moet waarborgen, niet evident daar kabouters (met uitzondering van Studio 100-kabouters, nvdr.) eenmaal niet bekend staan voor hun sociale vaardigheden.

Andrea Gils: ‘Als ik alle mensen waar ik al eens tegen gepraat heb meereken dan kan ik toch zeggen dat onze vereniging al heel wat leden kent en daar zitten, o ironie, ook heel wat grootheden bij.’

De vereniging Kabouters Oostende (Kabos) ijvert reeds jaren bij het stadsbestuur voor meer beschermde gebieden waar kabouters in alle rust kunnen wonen zonder bang te moeten zijn om vertrappelt te worden of opgegeten door een of ander losgelopen huisdier.

Andrea Gils: ‘Tot nu toe vingen wij telkens bot bij het stadsbestuur, maar dat vinden wij niet erg want wij brengen die dan altijd naar het asiel waar we er een hondje gelukkig mee kunnen maken.’

En nu richt Kabos de pijlen op het bedrijf Burco Coast dat vanaf april start met de aanleg van Central Park@Sea, een 1,2 hectare groot park aan de Hendrik Baelskaai. ‘Wij hopen dat dit het eerste kaboutervriendelijke park in de stad wordt en rekenen hiervoor dan ook op de goodwill van Burco Coast,’ gilt Andrea Gils plots door een megafoon (zij ook al? WTF!, nvdr.)

Jean-Pierre Feremans die helemaal geen woordvoerder is van, en ook niets te maken heeft met Burco Coast was uiteraard niet bereikbaar voor commentaar.

Andrea Gils zucht diep (mede daar we haar megafoon afhandig hadden gemaakt, nvdr.): ‘De kans is dus klein!’

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie