Bijna niemand wil nog wc-dame worden

Het Oostendse stadsbestuur wil het aantal openbare toiletten fors uitbreiden, maar omdat bijna niemand nog wc-dame wil worden is dit een moeilijke oefening.

Burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A): ‘Vooral mannen schrikken er voor terug om als wc-dame aan de slag te gaan. Het dragen van een schort met bloemetjesmotief en een pruik blijkt al snel een struikelblok.’

Sinds er enkele jaren geleden iemand vast kwam te zitten in een urilift is het beroep van wc-dame ook een knelpuntberoep geworden, wat de zoektocht er ook niet gemakkelijker op maakt.

Het stadsbestuur wil het aantal openbare toiletten optrekken tot 46, maar door het tekort aan wc-dames zullen er 38 onbemand blijven. Op zich geen probleem want eerdere tests met camera’s in de stad hebben aangetoond dat de bevolking open staat voor onbemande apparatuur.

Johan Vande Lanotte: ‘Voor alle duidelijkheid: die 38 toiletten hebben geen man, vrouw of transgender die er wc-dame is, waardoor we eigenlijk moeten spreken van onbeminde toiletten in plaats van onbemande.’

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie