Burenruzies vallen mee in Oostende

Volgens de Burengeluk-studie hebben 4 op de 10 stedelingen ruzie met de buren, waarbij ruzie het vaakst aan de oorzaak ligt.

Socioloog Lode Post: ‘We wisten vooraf al dat het niet 1 op de 10 zou worden omdat dit zou impliceren dat die ene dan ruzie met zichzelf heeft, het zou dus minimum 2 op de 10 worden.’

Het blijkt nu dus om 4 op de 10 te gaan waarbij het in veel gevallen om verstopte dakgoten gaat: ‘Niets zo erg als een verstopte dakgoot. Zeker als je die moet beginnen zoeken terwijl de regen met bakken uit de lucht valt. Dakgoten verstoppen is dan ook zowat het kinderachtigste wat je je buur kan aandoen,’ laat Lode Post optekenen.

Gezien de meeste Oostendenaars in een appartement wonen zijn de meeste dakgootruzies een gedeeld conflict waardoor er in Oostende slechts sprake is van 2 op de 10. Daarbij in acht genomen dat het merendeel tweedeverblijven zijn gaat het slechts om 1 op de 10 waardoor de weinige burenruzies in Oostende over mensen gaat die zelf niet meer weten waar ze hun dakgoot gelaten hebben.

Burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A): ‘Gelukkig scoren we goed in Oostende want anders zouden we in discussie moeten gaan, wat meestal ontaardt in een ruzie.’

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie