Burgemeester wint van yogaschool

Enkele weken geleden startte Sofie Vande Lanotte (foto) haar yogaschool in Oostende, Yoga Vande Lanotte, maar al snel kwam er een klacht van het kabinet van de burgemeester tegen de naam van de school.

Sofie Vande Lanotte (geen familie van maar wel naamgenoot, nvdr.): ‘Klopt! Ze eisten dat mijn school een andere naam kreeg maar dat zag ik niet zitten omdat ik al zwaar geïnvesteerd had in promotiemateriaal en visitekaartjes.’

Volgens het kabinet van de burgemeester lijkt de naam van de school Yoga Vande Lanotte te veel op de naam Johan Vande Lanotte, wat voor verwarring kan zorgen en in het slechtste geval de burgemeester kan schaden.

Johan Vande Lanotte (SP.A): ‘Het verschil tussen Johan Vande Lanotte en Yoga Vande Lanotte is toch echt zeer klein waardoor de kans op misverstanden zeer groot is.’

Omdat Sofie Vande Lanotte de naam van haar school niet wou aanpassen spande de burgemeester een kortgeding aan, waarbij de rechter de burgemeester in het gelijk stelde. Sofie moet dus een andere naam zoeken voor Yoga Vande Lanotte.

Sofie Vande Lanotte: ‘Dat mag geen naam hebben. Om problemen in de toekomst te vermijden ga ik de familienaam van mijn vriend gebruiken en de naam van mijn school veranderen in Chakra Claeys.’ (Schepen Christa Claeys (CD&V) was niet onmiddellijk bereikbaar om te reageren, nvdr.)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie