Dronken meeuw kwam van KSA-fuif in Torhout

De mantelmeeuw die afgelopen zondag stomdronken binnengebracht werd in het vogelopvangcentrum is ondertussen overleden, maar ondertussen kon men achterhalen dat de meeuw  voordien aanwezig was op de KSA-fuif te Torhout.

Xavier Vogelaars van de vogelopvang: ‘Door de vluchtgegevens van de GPS-tracker die de meeuw op zich had konden wij achterhalen waar de meeuw zich lazarus gedronken had.’

Maar de KSA gaat echter in de verdediging, net omdat de organisatie hard inzet op bewustmaking: ‘Ons alcoholbeleid is goed uitgeschreven en wij doen er alles aan om dergelijke situaties te voorkomen.’

Wie jonger is dan 16 jaar krijgt op zo’n fuif een geel bandje en krijgt geen alcohol, wie tussen de 16 en 18 jaar is krijgt een roze bandje en kan een pintje kopen, en wie boven de 18 jaar is kan met het groene bandje alle dranken kopen.

‘Deze meeuw had een blauwe ring die door de vele lichteffecten op een groen bandje leek, waardoor de meeuw volledig uit de bol kon gaan,’ laat de KSA nog weten.

Anderzijds is het goed mogelijk dat er ook fuifnummers waren met een groen bandje die alcohol kochten voor de meeuw, iets wat zeer moeilijk te controleren is.

En dan nog blijft de KSA van Torhout nog met een kater zitten omdat de meeuw de ganse avond op de poef gedronken heeft waardoor er nog een serieuze rekening openstaat, al is de kans nu klein dat deze alsnog vereffend wordt.

Als eerbetoon aan de overleden meeuw stelt de vogelopvang voor om het gezegde “Zo zat als een Zwitser” te vervangen door “Zo zat als een meeuw”.

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie