Eerbetoon Stonehenge mislukt

Wat een eerbetoon moest worden aan het megalithisch monument Stonehenge uit de Jonge Steentijd draaide uit op een fiasco.

De bedoeling was om in het Maria-Hendrikapark een replica te bouwen van het bouwwerk uit 2300 voor Christus dat in het Engelse Amesbury staat, maar dat liep niet volgens plan (zie foto).

Burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A): ‘Een megaliet is een stenen monument. Het woord ‘”megaliet” komt uit het Oudgrieks waarmee een groep monumenten wordt aangeduid die uit een of meer grote stenen bestaan. Een megaliet heeft vaak de functie van heiligdom of grafmonument. Megalieten komen wereldwijd voor. Een groot deel stamt uit de neolithische periode. Bij enkele culturen spelen megalieten nog altijd een rol in het dagelijks leven.’

Blijkbaar werden de verkeerde plannen geleverd aan de verantwoordelijke stadsdiensten waardoor het in de verste verte niet lijkt op Stonehenge. ‘Klopt! Per abuis kregen die de plannen van de funderingen van het nieuw te bouwen zwembad in handen en dat is te wijten aan het feit dat onze computers ook uit de neolithische periode lijken te komen’ verduidelijkt de burgemeester.

Het stadsbestuur zal nu de juiste plannen doorsturen waardoor dit euvel rechtgezet kan worden. Johan Vande lanotte: ‘Zo dragen we opnieuw ons steentje bij.’

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie