Enkel nog voetgroet in Oostende

Maandag was er heel wat commotie rond eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA) die een huwelijk niet wou voltrekken omdat de bruid weigerde om hem een hand te geven. Om dergelijke situaties te voorkomen voert het Oostendse stadsbestuur een nieuwe regel in inzake groeten.

Burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A): ‘Ambtsbekleders en werknemers van het stadhuis zullen voortaan gebruik maken van de voetgroet.’

Bij de voetgroet is het de bedoeling dat men een of beide armen op de rug houdt en vervolgens met de voet een tikje geeft tegen de voet van de persoon die men wil groeten.

‘Dankzij het invoeren van de voetgroet kunnen wij pijnlijke situaties, zoals in Mechelen, voorkomen,’ benadrukt de burgemeester nog.

Doordat het handenschudden danig deel uitmaakt van onze cultuur zullen inwoners het in het begin moeilijk hebben om een voetgroet te geven in plaats van een hand. Daarom komt er een infocampagne en zullen er oefennamiddagen georganiseerd worden in de buurthuizen.

De burgemeester beseft dat het in het begin wennen zal worden voor zowel personeel als inwoners: ‘Het zal veel voeten in de aarde hebben.’

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie