Geen billekarren meer voor Kim Jong-un

Wat slecht nieuws is voor de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un (foto) is tevens een kaakslag voor de Oostendse billekarrenbouwer Verstichelen.

Zaakvoerder Pierre Verstichelen: ‘Tja Kim (ik mag gewoon Kim zeggen) is verzot op onze billekarren. In die mate zelfs dat hij al zijn tanks op termijn wou laten vervangen door onze billekarren.’

Maar nu er nieuwe sancties komen tegen Noord-Korea komt ook het contract van het familiebedrijf Verstichelen te vervallen.

Pierre Verstichelen: ‘Wij leverden altijd legerfietsen aan Zwitserland maar toen die in 2003 besloten om het fietskorps op te doeken gingen wij op zoek naar een nieuwe markt en dat werden onze billekarren voor legerleidingen met gevoel voor humor.’

Maar de VN wordt nu eenmaal niet geleid door mensen met gevoel voor humor en beschouwt de billekarren dus als militair materieel waardoor een verbod van kracht is.

‘Nochtans zijn onze militaire billekarren, elektrisch of niet, zeer goed voor het milieu. Geen uitstoot langs achter, enkel langs voor, ‘ stamelt een ondertussen dronken geworden Pierre Verstichelen.

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie