Hoger onderwijs moet verlagen

BADstad_dany_lambrechts

Nu de kersverse Vlaamse regering drastisch wil besparen op het hoger onderwijs kan dit zware financiële gevolgen hebben voor de Oostendse stadskas. Professor Dany Lambrechts heeft echter een oplossing voor dit probleem.

Dany Lambrechts: “Mijn voorstel is eenvoudig en uiterst efficiënt! Verlaag gewoon het hoger onderwijs zodat we niet getroffen worden door deze besparing.”

Oostende kent momenteel nog drie hogescholen, waarvan het Vesaliusinstituut deel uitmaakt het gemeenschapsonderwijs. De katholieke hogeschool Vives en de Kulab vallen onder het vrij onderwijs.

Door deze onderwijsinstellingen in gebouwen te plaatsen die minder dan twee verdiepingen tellen kan er geen sprake meer zijn van hogescholen en moet er ook niet bespaard worden.

Schepen van Onderwijs Tom Germonpré (SP.A) wil eerst nog enkele andere voorstellen laten bestuderen vooraleer hij het idee van professor Lambrecht wil uitvoeren.

Dany Lambrechts: “Mijn voorstel in de werkelijkheid toepassen zou een schoolvoorbeeld zijn van degelijk lokaal bestuur.”

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie