Kritiek op afbraak zwembad ligt onder vuur, dat op zich ook onder vuur ligt

Oppositiepartij Groen eist een studie om een herbestemming te vinden voor het huidige zwembad (foto) en wil zo voorkomen dat het gebouw afgebroken wordt. Het stadsbestuur bouwt een nieuw zwembad en wil het huidige afbreken om er een park te bouwen.

Natacha Waldmann van Groen: ‘Klopt!’

Door specialisten wordt het huidige zwembad omschreven als Engels brutalisme waardoor het van historisch belang is, echter pareert de burgemeester die mening.

Johan Vande Lanotte (SP.A): ‘De beslissing van het stadsbestuur om het gebouw af te breken wordt door specialisten omschreven als Vlaams brutalisme waardoor ook deze beslissing bescherming geniet.’

Wat volgens Natacha Waldmann niet zonder gevolgen blijft: ‘Dat kan wel zijn maar specialisten hebben onze kritiek nu ook erkend, maar dan als Belgisch brutalisme.’

Het ziet er naar uit dat noch onze politici, noch de specialisten hier alsnog uitraken. We zitten, zoals ze het in Brazilië zo mooi niet zeggen, in een impasse. Daarom vroeg onze redactie de mening van een buitenstaander (foto onder).

Katy Perry: ‘Geen commentaar, want dit komt te brutaal over als Amerikaanse.’

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie