Look-a-like wil Inflatable Refugee niet

Voor de tweede editie van The Crystal Ship is er ook aandacht voor andere kunstvormen en in dat kader komt ook het kunstwerk Inflatable Refugee (foto boven) naar Oostende, al is niet iedereen opgezet met de komst van dit kunstwerk.

Ben Timplemon (foto onder) woont al meer dan twintig jaar in Oostende en kwam helemaal niet als vluchteling naar de badstad, hij verzeilde hier door een jeugdliefde zegt hij zelf: ‘Gelukkig zijn we tijdig uit elkaar gegaan want ze is ondertussen een lelijke dikke vrouw geworden.’

Het grote probleem is volgens Ben Timplemon niet de boodschap achter Inflatable Refugee maar het feit dat het kunstwerk als twee druppels water op hem gelijkt.

‘Ik sta honderd procent achter het kunstwerk maar het toeval wil dat ik al tien jaar dezelfde muts draag en een sjaal in de kleur van die zwemvest. Mensen op straat zullen denken dat ik die vluchteling ben,’ vreest Ben Timplemon.

Volgens de organisatoren is de vrees van Ben onterecht: ‘Uiteindelijk kan het allemaal wel meevallen maar door nu naar de pers te stappen heeft hij het verhaal natuurlijk wel opgeblazen.’

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie