Nieuwe partij moet al naam veranderen tijdens persvoorstelling

Vandaag werd in Oostende een nieuwe politieke partij voorgesteld, maar al tijdens de onthulling van het logo (foto) bleken ze een verkeerde naam gekozen te hebben. Het was onze eigen BADstad-reporter, Benoît Schillegeers, die alert genoeg was om de foute naamkeuze op te merken.

Benoît Schillegeers: ‘De nieuwe partij wil meer macht voor de overheden en daarom kozen ze voor de naam PRO STAAT, maar als je hun logo bekijkt lees je iets anders.’

De kersverse partij heeft de intentie om voor het eerst op te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen en dan langzaamaan te groeien tot een nationale partij. Echter moet het bestuur nu opnieuw samenzitten om een andere naam te kiezen.

Guido Pannemans van PRO STAAT: ‘En dan te bedenken dat we hier maanden mee bezig geweest zijn. Niemand die het gemerkt heeft.’

Dit heeft ook financiële gevolgen voor de partij want de lidkaarten, programmafolders en gadgets werden reeds voorzien van het verwarrende logo.

‘De gadgets, waaronder stressballen en balpennen, zullen we schenken aan urologen die ze weg kunnen geven aan patiënten. En dan moeten we zien om alles opnieuw te bestellen met onze nieuwe naam en logo,’ laat Guido Pannemans nog weten.

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie