Oostende wordt Copacabana

Ondanks de terreurdreiging is de kogel door de kerk, de stadsbesturen van Oostende en Rio de Janeiro bereikten een zanduitwisselingsakkoord.

Burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A): ‘Het stuk strand van het Kursaal tot aan de Drie Gapers zal volgende zomer bestaan uit het magische zand van het wereldbekende Copacabanastrand.’

Concreet komt het er op neer dat 500.000 ton zand van Rio naar Oostende komt en vice versa.

Burgemeester Marcelo Crivella van Rio: ‘É assim! (Klopt!, nvdr.)’

De bijnaam van Copacabana is “Princesihna do Mar” of Prinsesje van de Zee en dat van Oostende is “Koningin der Badsteden”. ‘Het was die adellijke connectie die het stadsbestuur van Rio overstag deed gaan,’ verduidelijkt Vande Lanotte.

Het zanduitwisselingsproject zal plaatsvinden van mei tot en met september 2018 maar de graafwerken zullen reeds in maart beginnen.

Bij de VHB Shopping Oostende zijn ze verheugd met de komst van Copacabana naar Oostende. Winkeliers hebben al te kennen gegeven dat ze extra strings zullen inkopen om aan de vraag te kunnen voldoen.

Winkeluitbaatster Rebecca Deloover: ‘Omdat ik ervaring heb met de verkoop van strings heb ik het voortouw* genomen en al enkele leveranciers gecontacteerd.’

*voor all duidelijkheid: het touw bevindt zich bij een string aan de achterkant, nvdr.

 

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie