Oostendse artsen overwerkt

Volgens het Vlaams Artsensyndicaat (bvas) zijn heel wat artsen overwerkt in de regio Oostende en moet er dringend ingegrepen worden.

Dokter Marleen Grintbergen (foto) van bvas: ‘Eerst was er de griepepidemie en alsof het nog niet genoeg was kregen we nog een tweede griepepidemie, gevolgd door een derde griepepidemie en als kers op de taart een uitbraak van verkiezingskoorts.’

Oostende kent heel wat politici en kabinetsmedewerkers waardoor de werkdruk er voor dokters zeer hoog wordt als de verkiezingskoorts opduikt in het land, zo bevestigen ook de partijen waaronder N-VA.

Björn Anseeuw (N-VA): ‘Zelf ben ik ook ten prooi gevallen aan verkiezingskoorts en het is geen pretje, dat kan ik u verzekeren! Het zweet breekt me uit!’

Het eerste gekende geval van verkiezingskoorts kwam van burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) die vervolgens Vlaams minister Bart Tommelein (Open VLD) besmette die op zijn beurt de lijsttrekker van N-VA aanstak. En het einde is blijkbaar nog niet in zeezicht.

Marleen Grintbergen: ‘Inderdaad! Ondertussen zijn vrijwel alle gemeenteraadsleden besmet door het verkiezingskoortsvirus waardoor onze artsen tot over hun oren in het werk zitten en niks anders doen dan overuren draaien. Een onhoudbare situatie, als u het mij vraagt!’ (Wij hadden dit laatste niet gevraagd, maar het had wel gekund, nvdr.)

Het is wel de eerste keer dat de verkiezingskoorts zo vroeg uitbarst. Normaal valt dit om de zes jaar voor op het einde van een oneven jaartal, waardoor deze verkiezingskoorts dus acht maanden te vroeg komt. Volgens specialisten komt dit door de opwarming van de Aarde maar hoeven we ons nog geen zorgen te maken.

De enige die geen last heeft van verkiezingskoorts is schepen Kurt Claeys (Open VLD): ‘Dat komt door mijn bevoegdheden, die spelen zich vrijwel allemaal op het terrein af waardoor ik niet zo vaak met besmette collega’s in contact kom en dat is maar goed ook zo.’

Marleen Grintbergen: ‘Is er een dokter in de zaal?’

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie