Plotse overrompeling vragende Middelkerkenaars

Sinds gisteren heeft het bekende Oostendse kippenrestaurant Koekoek te maken met een overrompeling van vragende Middelkerkenaars, zowel plaatselijk als telefonisch.

Zaakvoerder Ronald Blomme: ‘Door een of andere reden komen mensen uit Middelkerke plots met de vraag of ze ook hun eigen kip mogen meebrengen om bij ons te laten braden.’

Het is begrijpelijk dat die vraag soms gesteld wordt daar niemand er ooit in geslaagd is het grote geheim van de Koekoek te achterhalen om op die manier zelf kippen te kunnen braden die diezelfde unieke heerlijke smaak hebben.

‘Maar nu is het de plotse vraag echt opvallend en opmerkelijk daar ze allemaal uit Middelkerke vandaan komen,’ laat Ronald Blomme nog weten.

Wij stuurden onze braadkippenwatcher Benoît Schillegeers op onderzoek uit en die kwam als snel met een antwoord op de vraag waarom er plots zoveel vraag komt vanuit Middelkerke.

Benoît Schillegeers: ‘De voorbije zaterdag hebben 227 Middelkerkse gezinnen kippen aangekocht bij het gemeentebestuur, een initiatief om de afvalberg van de gemeente te verkleinen.’

In het totaal gaat het om 639 kippen die aangekocht konden worden aan 4,50 euro per stuk. ‘Dat is niet zo duur voor een mals kippetje. Tenminste als je het ziet zitten om het zelf braadklaar te maken,’ verduidelijkt Benoît Schillegeers ons.

Voor alle duidelijkheid moeten wij melden dat het niet mogelijk is om je eigen kip te laten braden in de Koekoek, enkel hun eigen leverancier die aan de strengste wetten en normen moet voldoen komt hiervoor in aanmerking.

Benoît Schillegeers: ‘Dit hele verhaal doe me denken aan mijn ex! Dat was echt een koude kip en ik was het beu om steeds weer de aangepikte kip te zijn zodat ik haar op een dag de deur wees. Toen ze me zei dat ze me alles ging afpakken heb ik haar gezegd dat je een kale kip niet kunt plukken. Jaja, ik ben altijd al haantje de voorste geweest!’

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie