Problemen voortaan per wijk aangepakt

Gisteren werd ik (uw reporter ter plekke voor BADstad, Benoît Schillegeers) naar de gemeenschappelijke persconferentie gestuurd van het Sociaal Huis en het stadsbestuur van Oostende. Echter was ik mijn fototoestel vergeten en mijn iphone was binnen voor herstelling waardoor ik niet bij machte was om foto’s te nemen.
Dus uit pure noodzaak moest ik op de redactie een stilleven nemen van mijn laptop die zich naast een fruitmand met bananen bevond, en waarop toevallig het artikel van HLN.be open stond met een foto van mijn collega Timmy Van Assche, waarmee ik mij op een gladde koord begeef inzake auteursrecht.

Overigens moet ik bekennen dat collega Van Assche wel een heel leuke foto genomen heeft van de voorzitter van het OCMW Vanessa Vens (SP.a). Je hebt er talent voor makker! Respect!

Dus de stad en het Sociaal Huis willen de problemen per wijk aanpakken. Maar hoe zit dat precies?

Vanessa Vens: ‘In elke wijk schuilt er wel een politicus of een militant van een politieke partij die daar woont of (erger nog) werkt. Daar moeten wij, als bestuur, de buurtbewoners te hulp schieten.’

De politiek is één pot nat waardoor er vaak waterschade is in de wijken waar politici vertoeven. Het is één van de vele problemen die zich manifesteren.
Op zich is het niet evident om dit alles aan te pakken want ook politici hebben rechten en mogen zich dus in een wijk komen vestigen. Nog ingewikkelder en erger is het voor buurtbewoners die met een partijhoofdkwartier te maken hebben.

Vanessa Vens: ‘Wat wij kunnen doen is bemiddelen, de mensen zo goed mogelijk informeren en proberen de overlast te beperken wanneer er bijvoorbeeld verkiezingen zijn.’

Wij konden alvast B.A. om een reactie vragen, een N-VA-politicus die weliswaar anoniem wenst te blijven: ‘Wij wijken niet!’

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie