Stad steekt 2 miljoen euro in stadsgebouwen

Gisteren stelde het Oostendse stadsbestuur de biljetten (foto) voor die ze in de stadsgebouwen wil steken om deze energiezuiniger te maken.

Schepen van Stadsgebouwen Martine Lesaffre (Open Vld): ‘Hoe groter het biljet, hoe beter de isolatie. Dus voor de grotere ruimtes zullen we de biljetten van 500 euro gebruiken en voor de kleinere ruimtes die van 50.’

Wat weinig mensen weten is dat de eurobiljetten van katoen gemaakt zijn en dus een zeer goed middel zijn om gebouwen energiezuinig te maken.

Martine Lesaffre: ‘We konden ook een koopje doen omdat het geld van Brussel komt.’

De Brusselse PS-mandatarissen zagen de zitpenningen voor juni plots niet meer zitten waardoor het geld daar maar bleef liggen. Omdat in het verleden gebleken is dat het verbranden van dergelijk geld niet echt milieuvriendelijk is werd de 2 miljoen euro te koop aangeboden mits een fikse korting.

Omdat de biljetten nu, als isolatie, aan de muren gesmeerd zullen worden is de Brusselse overheid er in geslaagd de zitpenningen op een propere manier om te zetten in smeergeld.

Enkel in de sporthal van de Spuikom werd besloten om geen eurobiljetten aan de muren te plakken maar om te investeren in betere en zuinigere verlichting.

Martine Lesaffre: ‘Klopt maar dat is een geïsoleerd geval.’

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie