Stadsbestuur vindt Belgische staat maar niks

Met de vermelding “weg in slechte staat” boven een verkeersbord in de Stationsstraat (foto) maakt het Oostendse stadsbestuur wel heel expliciet duidelijk hoe het denkt over de Belgische staat.

Volgens de SP.A kan het niet dat een stadsbestuur zo minachtend doet tegenover het land en kan dit niet zonder gevolgen blijven. Schepen Björn Anseeuw (N-VA) zegt verrast te zijn door de houding van de SP.A daar het bord er al van bij de vorige legislatuur ging, iets wat door de SP.A betwist wordt.

Vlaams Belang is dan weer verheugd dat de Oostendse coalitie hun mening deelt en de Belgische staat maar niks vindt. Anderzijds vinden ze het opmerkelijk dat Open VLD, N-VA en CD&V nu dit standpunt innemen terwijl ze de staat de voorbije jaren zelf mee vorm gegeven hebben.

Volgens politicologe Lies Snoeyaerts staat het iedereen vrij om kritiek op de staat te hebben. Echter is het wel opmerkelijk wanneer een stadsbestuur van mening is dat een weg in een slechte staat ligt en het dan nog kenbaar maakt ook. Maar ja, het bord staat er wel.

Wie verantwoordelijk is, wat de gevolgen zijn en of het bord terug weggenomen zal worden staat momenteel niet vast.

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie