Stadsbestuur gaat voor minder is meer

Uit de grootschalige enquête “Kom uit je schelp” blijkt dat de meeste inwoners van Oostende problemen hebben met parkeren, hondenpoep en meeuwen. Opvallend is dat geen enkele inwoner last heeft van bavianen (foto).

Burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A): ‘Je ziet dus dat ons jarenlange beleid inzake bavianen z’n vruchten afwerpt.’

Voor de problemen die er wel zijn heeft het stadsbestuur al een grootschalig meerjarenplan klaarliggen.

Johan Vande Lanotte: ‘Klopt!’

Het stadsbestuur kiest voor de “less is more”-techniek (LIMT) die de voorbije jaren reeds z’n vruchten afwierp inzake vuilnisbakken. Hoe meer frigoboxtoeristen je aantrekt en hoe meer afval, dus hoe minder vuilnisbakken je moet voorzien. Dit systeem heeft drie grote voordelen.

Griet Piraat, professor Voordeelkunde, legt uit: ‘Inderdaad! Het grote voordeel is dat je als stadsbestuur niet langer hoeft te investeren, dat de schaarste er voor zorgt dat mensen noodgedwongen de wet moeten overtreden wat op zich weer geld in het laatje brengt vanwege de onvermijdelijke GAS-boetes. Da’s toch geniaal?’

Door de LIMT toe te passen zullen de komende jaren meer dan de helft van de parkeerplaatsen weggenomen worden waarna automatisch almaar meer foutparkeerders beboet kunnen worden. Het probleem van de hondenpoep is niet belangrijk want dat maakt deel uit van het vuilnisbakkenbeleid.

Wat de meeuwenoverlast betreft is er wel een probleem want die hebben geen eigenaar die beboet kan worden, al zit het stadsbestuur al op een idee te broeden.

‘De Vlaamse en Europese overheid willen steeds die rotbeesten beschermen, wat hen technisch gezien voogd maakt,’ verduidelijkt onze juridisch deskundige Benoît Schillegeers.

Nog volgens Benoît zal dat een GAS-boete van jewelste worden voor de Vlaamse en Europese overheid als ze met terugwerkend kracht werken: ‘Geef maar GAS!’

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie