Stappenplan naar hondenloze stad aan zee

Het Oostendse stadsbestuur verstrengt nog maar eens de reglementen zodat honden nu ook niet meer op het gras van speelpleinen mogen lopen. Deze beslissing kadert in een stappenplan die moet leiden tot een stad die vrij is van honden.

Burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A): ‘Eerst hebben we de honden hun vrijheid op het strand afgenomen maar we vonden dat niet ver genoeg gaan, dus hebben we deze beslissing genomen.’

De verantwoordelijke voor deze koers van het stadsbestuur is Kamiel Catrysse (foto (eigenlijk niet op de foto want dat is een filmpersonages maar Kamiel Catrysse lijkt er wel een beetje op (ook weer niet echt, maar met wat verbeelding en een paar glazen Brugse Zot toch weer wel, nvdr.), nvdr.)) van Kat aan Zee, een lobbygroep die honden wil bannen uit Oostende.

Kamiel Catrysse: ‘Die vuile rothonden! Dit is alweer een belangrijke stap in de goede richting maar ik zal pas rusten als honden nergens meer in de stad welkom zijn.’

Kat aan Zee heeft nog wilde plannen want de volgende stap is het verbieden van honden in het Blauwe Kruis, het Casino Kursaal en het Wapenplein. ‘Het is toch van de hond dat die beesten daar zo maar mogen rondlopen,’ foetert Kamiel Catrysse terwijl hij zij gebalde vuisten in de lucht gooit (een beetje zoals een boos personages in een album van Jommeke doorgaans doet, nvdr.)

Kamiel Catrysse is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken want in het verre verleden ijverde hij ook al voor het bannen van hyena’s en nijlpaarden uit de stad. Met succes want geen enkele Oostendenaar kan zich nog herinneren ooit oog in oog gestaan te hebben met een hyena of een nijlpaard in de straten of pleinen van de stad.

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie