Steps zorgden voor geen enkel ongeval

Steps en de vele ongevallen die ze veroorzaken waren het grootste discussiepunt tussen oppositie en meerderheid tijdens de voorbije gemeenteraad. Schepen Björn Anseeuw (N-VA): “Steps zijn ongelofelijk populair en desondanks werden er de voorbije maanden slechts vijf PV’s opgesteld.”

Omdat onze redactie niet vies is van een knap staaltje onderzoeksjournalistiek gingen wij zelf op onderzoek uit. En wat bleek? Zowel de oppositie als de schepen beschikken niet over de juiste informatie.

Uit ons onderzoek bleek dat Steps bij geen enkel incident of ongeval betrokken zijn geweest. De populaire Britse popgroep uit de jaren negentig is waarschijnlijk een van de meest veilige in zijn soort. Desondanks liedjes als ‘Last thing on my mind’ en ‘5 6 7 8’ is er de voorbije jaren zelfs niets voorgevallen dat noemenswaardig is.

Enkel in 1998, de hoogtejaren van Steps, is er melding geweest van een ongeval met de band. Een bejaarde man is toen van zijn ladder gevallen omdat hij de radio wou verzetten toen Steps gedraaid werd.

De positieve ongevallencijfers van Steps dienen wij dus ook wat te nuanceren omdat er niets op wijst dat ze nu populairder zouden zijn dan andere bands uit de jaren negentig.

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie