Uitgeweken Oostendenaar vindt Antwerpse reactie horeca te flauw

De Oostendse ondernemer Tibo Botermans (op de foto naast de fotograaf, dus niet te zien), die reeds tien jaar horecazaken uitbaat in Antwerpen reageert fel op zijn Antwerpse collega’s van café Zeezicht die besloten om alle Amerikaanse producten te bannen uit hun zaak als boycot tegen Donald Trump.

Tibo Botermans: ‘Het zijn amateurs want ze gaan niet ver genoeg en zijn dus niet consequent!’

Café Zeezicht bant volgens Botermans enkel de producten waarvan ze weten dat die Amerikaans zijn, maar zo goed als alle producten hebben Amerikaanse roots.

Tibo Botermans: ‘Ik ken hun bestekken en ik weet dat die van een fabriek komen waar een Amerikaan naast woont en ze hebben twee kelners met een Amerikaans klinkende voornaam, alsook kiezen ze voor de cola van brouwerij Roman waarvan iedereen weet dat die twee bedrijfsleiders ooit Amerika bezocht hebben en zo kan ik doorgaan. Weg met dat alles!’

Na zijn onderzoek kwam Tibo Botermans er achter dat vrijwel alle producten een link met Amerika hebben: ‘En tevens heeft elk land wel iets waarvoor je die ganse bevolking over één kam kan scheren door hen te boycotten,’ klinkt het strijdvaardig waardoor hij een drastisch besluit nam om alle landen te boycotten.

‘Klopt! Ik kon niet anders dan een muur bouwen rond mijn horecazaak zodat alle buitenlandse invloeden buiten blijven. En het mooie is dat de kelners van het Mexicaanse restaurant naast de deur die muur voor me gebouwd hebben op hun kosten (foto, nvdr.),’ zegt de uitbater van café Texas fier.

Tibo Botermans heeft geen schrik voor de gevolgen voor café Texas: ‘Ik kon niet anders, ik stond met mijn rug tegen de muur! En ik wil ook geen muurbloempje zijn.’

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie