Wiskundige niet te spreken over kortere wachttijden

Gepensioneerde wiskundige en deeltijds garnaalvisser Harry Zinkman (foto) is niet te spreken over de kortere wachttijden in het Oostendse stadhuis.

Harry Zinkman: ‘…’ (de man is er dus echt niet over te spreken, nvdr.)

Via notitieblaadjes verduidelijkt Harry Zinkman zijn standpunt: ‘U moet weten dat ik een feeks van een vrouw heb en sinds mijn pensioen in 2010 maakte ik afspraken in het stadhuis voor de gekste zaken, waardoor ik telkens enkele uren weg van huis kon zijn.’

Nu de bevoegde schepen Martine Lesaffre (Open VLD) de wachttijden wist te reduceren tot gemiddeld 5 minuten is er voor Harry Zinkman geen ontkomen meer aan.

Harry Zinkman (op papier): ‘Ik heb een hekel aan garnaalvissen maar da’s het enige wat ik van mijn vrouw mag doen. Waarna ze me controleert door de garnalen te tellen die ik meebreng. Ik mag niet op café waardoor de uitstapjes naar het stadhuis voor mij een uitlaatklep waren. Nu ik op 5 minuten binnen en buiten ben is het vet van de soep.’

Over soep gesproken, hier een simpel maar lekker receptje voor garnalensoep:
warm olijfolie goed op in een ruime kookpan. Stoof garnalen in de hete olie aan tot ze mooi gekleurd zijn. Ui, wortel en selder fijn snijden en bij de garnalen voegen. Kleur ze even aan. Voeg er dan tijm, laurier, zout, knoflookteentje en de geplette peperkorrels aan toe en laat al deze ingrediënten gedurende vijf minuten stoven. Dan is het de beurt aan de tomatenpuree. Roer deze flink door het mengsel en laat het geheel nog even kleuren.
Bestrooi het mengsel grondig met de bloem en roer door. Flambeer met de cognac en blus met de witte wijn. Laat de ingrediënten al roerende even opkoken en voeg er dan pas het water aan toe. Vervolgens de bereiding rustig gedurende een halfuurtje laten sudderen.
Roer regelmatig en schuim het vocht even regelmatig af. Druk de bereiding na een half uur door een fijne zeef. Serveer de garnalensoep indien gewenst met meer gepelde garnalen en een dot room over de soep gelepeld.

Schepen Martine Lesaffre kon niet reageren voor het ter perse gaan van dit artikel: ‘Ben nog even bezig. Geef me vijf minuutjes.’

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie