Witte kassa zorgt voor 22.000 meer terabyte

De witte kassa heeft tot 22.000 terabyte aan gegevensopslag geleid, dat blijkt uit de cijfers van het Oostendse databedrijf TiriData.

Volgens Horeca Vlaanderen-directeur Danny Van Assche doet de witte kassa haar werk: ‘Een echt succesverhaal is het! De horeca is nu, na de IT, de sector met de meeste digitale data-opslag in het land.’

In de meeste gevallen blijkt het echter niet om nieuwe data te gaan maar om vervanging van pen en papier, wat een opmerkelijke kanttekening is.

Om de opslag van digitale gegevens nog succesvoller te maken zal de overheid moeten investeren in meer servers, waarschuwt Van Assche.

Minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V): ‘We zijn er ons van bewust maar zoals iedereen weet worden servers in Servië gemaakt en daar kunnen ze amper aan de vraag voldoen waardoor we in de wachtrij staan.’

Wie hier niet vrolijk van worden zijn de vakbonden, zo blijkt uit de recatie van het ABVV: ‘Tijdens de onderhandelingen had men het voortdurend over “opslag”, wat volgens ons over hogere lonen ging maar nu blijkt het enkel om het opslaan van gegevens te gaan! Een betreurenswaardige zaak, wat ons betreft.’

Volgens een woordvoerder van het Witte Huis in Washington gaat het hier om “fake news” en zit de Belgische horeca de (overwegend) Amerikaanse IT-sector niet op de hielen wat digitale opslag betreft. Al geeft hij toe dat 22.000 terabyte niet van de poes is.

Volgens Wikipedia is een poes een van de oudste huisdieren van de mens en behoort het tot de familie der katachtigen, nvdr.

Nog geen reacties.

Plaats een Reactie